Diensten & Werkwijze

Op deze pagina vindt u alle diensten die door ons worden aangeboden.

Wij bieden verschillende diensten voor zowel zakelijke als particulieren klanten.

Onderaan de pagina staat een overzichtelijk stappenplan welke bij vrijwel alle projecten doorlopen wordt.

Dienst en werkwijze hoofdfoto kantoor Bureau-M2 | Bouwkundig ontwerpbureau projecten pagina ontwerpen architect architectenbureau Nederland, amsterdam, Heerhugowaard, Alkmaar, Broek op Langedijk, Haarlem Bloemendaal Aerdenhout Heemstede Utrecht
Ontwerpen begint aan de ontwerptafel

Opdrachtgevers

Bureau-M2 werkt voor zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers. In het onderstaande overzicht vindt uw slechts een selectie van onze meest voorkomende werkzaamheden.Mocht het zo zijn dat u op zoek bent naar andere diensten dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor de mogelijkheden.

Particulier

U heeft als particulier een wens. Bijvoorbeeld het laten ontwerpen en bouwen van uw nieuwe droomhuis, of het laten bouwen van een aanbouw, dakkapel of misschien wel een bijgebouw in de tuin. Wat een eer dat u aan ons denkt. Wij denken graag met u mee en kunnen u voorzien van het juiste advies en de juiste tekeningen. Kijk eens bij onze projecten wat wij allemaal al hebben uitgewerkt. Hopelijk geeft dit inspiratie en staat uw droomhuis of verbouwing binnenkort ook op deze pagina.

Zakelijk

U heeft meerdere klanten en projecten lopen en bent op zoek naar hulp. Wij staan altijd klaar voor u. Naast onze eigen klanten staan we graag bedrijven te woord. Wij zijn er van overtuigd dat een ketensamenwerking voor beide partijen en de klant zal zorgen voor een nog beter resultaat en een snellere doorlooptijd. Dit hebben wij in eerdere projecten ervaren.

Diensten

Nieuwbouw

Zelf uw droomhuis bouwen is een uitdagende stap. Al uw woonwensen vertalen naar tekeningen kost veel tijd en energie. U hoeft dit niet alleen te doen. Bureau-M2 ontzorgd van A tot Z. Wij kunnen u als ervaren ontwerpers en bouwkundigen tijdens het gehele bouwtraject begeleiden en vrijwel alles uit handen nemen.

Diensten

Verbouwing

Het verbouwen van een woning is een uitdagend en leuk proces. De bestaande woning legt beperkingen op en vraagt om een creatief plan. Als bouwkundig ontwerp bureau nemen wij u graag mee in dit proces. Als gids begeleiden wij u, van grof naar fijn, in alle stappen die genomen moeten worden om tot het perfecte resultaat te komen.

Diensten

Visualisaties

Heeft u ook moeite met het lezen van bouwtekeningen of kunt u geen beeld maken van hoe het eindresultaat wordt? Maak gebruik van onze visualisatie technieken en mogelijkheden voor elke fase in uw project. Voor visualisaties van zowel exterieur als interieur bent u bij ons op het juiste adres.

Diensten

Verduurzaming

Zoekt u hulp bij de verduurzaming van uw woning? Er zijn talloze mogelijkheden, als leek weet je waarschijnlijk niet waar te beginnen. Wij hebben ervaring in bestaande bouw, maar ook in beschermde stadsgezichten en in monumenten. In overleg zullen wij op locatie of op afstand een eerste bouwkundige analyse maken. Vervolgens kunnen wij een advies rapport te schrijven met evt. tekeningen en details.

Diensten

Vergunningen

Bent u op zoek naar hulp bij het aanvragen van een vergunning voor uw project? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen niet alleen advies op maat geven maar ook alle benodigde informatie leveren die als bijlage zal moeten worden toegevoegd. Wij zullen altijd (in overleg) een vergunningscheck voor u uitvoeren en bij complexe projecten of risicovolle projecten een principeverzoek indienen.

Diensten

Bouwadvies

Weet u nog niet tot in detail wat u precies wilt maar heeft u wel een idee? Dan kunt u dit met ons bespreken. Wij staan u erg graag te woord en komen gezamenlijk tot een mooi ontwerp. Daarnaast kunnen wij een haalbaarheidsstudie voor u uitvoeren voor er begonnen gaat worden met de uitwerking om bijvoorbeeld het bestemmingsplan, de welstand en overige autoriteiten alvast te controleren.

Diensten

Van kavel naar droomhuis

Heeft u een kavel gekocht en bent u opzoek naar een architect / Bouwkundig ontwerpbureau welke je kan ondersteunen tijdens het traject van kavel naar uw eigen droomhuis? Dan bent u bij Burreau-M2 op het juiste adres. Wij hebben veel ervaring met vrijstaande particulieren woningbouw en begeleiden u graag tijdens het gehele traject..

Diensten

Monumentale panden

Woont u of zit uw bedrijf in een rijksmonument, provinciaal monument, gemeentelijk monument of in een beschermd stads- of dorpsgezicht? En wilt u iets aanpassen of verbouwen? Dan heeft u altijd bouwtekeningen en een vergunning nodig. Bij ons bent u aan het juiste adres.

Diensten

Werktekeningen

Na een bouwkundig ontwerp zijn er werktekeningen nodig voor de aannemer of leverancier. Door onze ervaring hebben wij verstand van materialen, producten en bouwkundige details. Deze kennis combineren wij graag in de werktekeningen. Wij begrijpen namelijk dat een ontwerp ook uitgevoerd moet worden. Met onze werktekeningen zal de kans op bouwfouten verkleind worden.

Stappenplan

Hieronder vind u het stappenplan die doorlopen wordt bij de projecten van Bureau-M2. Dit stappenplan hanteren wij bij middelgrote en grote projecten, hierbij speelt de samenwerking en communicatie met de opdrachtgever een centrale rol. Wij werken van het initiatief naar de oplevering binnen 10 stappen. Binnen deze stappen begeleiden wij u als opdrachtgever tot het gewenst eindresultaat!

1. Initiatief
Stappenplan Bureau-M2 ontwerpstrategie stap 1
Elk project begint met een initiatief, of dit nu particuliere of zakelijke bouw- verbouw of verduurzaamingsplannen zijn. U heeft een idee en wilt dit graag vertaald hebben naar een professioneel ontwerp of u heeft een plan waar nog advies bij nodig is. Wij helpen u hier graag mee verder en bewandelen gezamenlijk dit stappenplan.
Offerteaanvraag
M2. Contact moment
Stappenplan Bureau-M2 ontwerpstrategie stap 2
De plannen doorspreken met Bureau-M2 kan gemakkelijk en vrijblijvend via ons gratis inloopspreekuur of rechtstreeks via ons contactformulier op de website.
3. Moodboard
Stappenplan Bureau-M2 ontwerpstrategie stap 3
Na het bespreken van de bouw- of verbouwplannen kunt u zelf of gezamenlijk met Bureau-M2 een moodboard en wensenlijst opstellen. Een moodboard helpt om de smaak en wensen van de klant over te brengen naar de ontwerper. Wil je je laten verassen door een ontwerp van Bureau-M2? Ook dat is mogelijk.
4. Schetsontwerp
Stappenplan Bureau-M2 ontwerpstrategie stap 4
Nadat alle wensen duidelijk zijn voor Bureau-M2 kan het ontwerp proces beginnen. Dit doen wij in verschillende fases. Het begint bij de indeling van de plattegronden. Wij zijn creatief in het bedenken en opstellen van optimale plattegronden wij stellen dan ook verschillende varianten voor. Na de besprekingen maken wij 1 definitieve plattegrond en gaan door naar het exterieur. Hiervoor maken wij meerdere ontwerpen en komen tot een schetsontwerp volledig aangepast naar uw wensenpakket!
5. Voorlopigontwerp
Stappenplan Bureau-M2 ontwerpstrategie stap 5
Nadat de fase schetsontwerp volledig is afgerond gaan wij over naar een voorlopig ontwerp. Dit houd in dat wij de bouwkundige aspecten gaan toevoegen in het tekenwerk. Hierin kunt u denken aan bijvoorbeeld de gevel en vloeren structuur, constructieve ingrepen, schachten en de benodigde techniek welke worden uitgedacht en verwerkt in het ontwerp. Met deze tekeningen kan er een aannemer gezocht worden welke al een gedetailleerde begroting/offerte kan opstellen.
6. Definitiefontwerp
Stappenplan Bureau-M2 ontwerpstrategie stap 6
Nadat de fase schetsontwerp volledig is afgerond gaan wij over naar een voorlopig ontwerp. Dit betekend dat wij de bouwkundige aspecten gaan toevoegen. Na het definitief maken van het voorlopig ontwerp gaan wij over naar de definitieve tekeningen set. Hierbij kunt u denken aan het vaststellen van de gewenste materialen en deze verken in ons 3D model. Als alle maten en gekozen materialen definitief zijn gaan wij de principe details en rapportages pas opstellen. Dit alles zal keurig in rapportages gepresenteerd worden met hierin alle benodigde informatie voor de aannemer en gemeente, de informatie zal ook verwerkt worden in het tekenwerk. In deze rapportages staat bijvoorbeeld de structuur van de gevel, de vloer, de constructieve ingrepen, schachten en de benodigde installatie techniek. Met deze tekeningen en rapportages kan er een aannemer gezocht worden. Deze kan op basis van deze documenten een getailleerde offerte opstellen.
7. Akkoord tekenwerk
Stappenplan Bureau-M2 ontwerpstrategie stap 7
Wanneer het definitief ontwerp afgerond is sturen wij deze tekeningen naar de klant ter beoordeling /goedkeuring. Wij zullen uiteraard alles uitleggen en verklaren hoe deze tekeningen tot stand zijn gekomen. In overleg komen wij tot een akkoord van het tekenwerk. Na akkoord tekenwerk zullen wij deze verstrekken aan de constructeur zodat de berekeningen en constructieve tekeningen gemaakt kunnen worden.
8. Indienen vergunning
Stappenplan Bureau-M2 ontwerpstrategie stap 8
Nadat de constructieve gegevens binnen zijn gaan wij deze controleren en vergelijken met de uitgangspunten op onze tekening. Hierna zullen wij indien gewenst, de vergunning als gemachtigde voor u gaan indienen. Wij behouden dan ook alle communicatie met de gemeente en zullen dit waar nodig terugkoppelen. Het beoordelen van de tekeningen van de gemeente kan oplopen tot 8 weken + 6 weken verlening vanuit de gemeente. Iets om in de planning van het project zeker rekening mee te houden.
9. Start bouw
Stappenplan Bureau-M2 ontwerpstrategie stap 9
Wanneer het definitief ontwerp afgerond is sturen wij deze tekeningen naar de klant ter beoordeling /goedkeuring. Wij zullen uiteraard alles uitleggen en verklaren hoe deze tekeningen tot stand zijn gekomen. In overleg komen wij tot een akkoord van het tekenwerk. Na akkoord tekenwerk zullen wij deze verstrekken aan de constructeur zodat de berekeningen en constructieve tekeningen gemaakt kunnen worden.
10. Oplevering
Stappenplan Bureau-M2 ontwerpstrategie stap 10
Nadat alle werkzaamheden van de bouwplannen gereed zijn kunt u dan eindelijk gaan genieten van uw eigen droomproject. Wij komen erg graag langs om het eindresultaat te bewonderen en dit mooie moment samen met jullie en de aannemer te vieren.

Projecten

Hieronder vindt je een selectie met onze gerealiseerde projecten.

Bent u geïnspireerd?

Neem dan contact op via ons formulier of boek direct uw gratis en vrijblijvende inloopspreekuur