Amsterdam

Transformatie appartement Amsterdam Oud-Zuid

Dit appartement uit 1930 in de geliefde Stadionbuurt krijg de transformatie die hij verdiend. Dit appartement is aangekocht met zeer achterstallig onderhoud. Wij hebben onze opdrachtgever, tevens de toekomstige bewoners volledig begeleid van het eerste schetsontwerp tot en met de totale bouwbegeleiding. Er zijn verschillende stappen gemaakt zoals bijvoorbeeld het volledig met de hand inmeten van het appartement en de apart toegankelijke berging op de vierde verdieping. Na het inmeten zijn de eerste schetsontwerpen inclusief maatwerk interieur gemaakt.

Geleverde dienst:

Verduurzaming
Verbouwing
Opdrachtgever
Particulier
Jaar
2023
Plaats
Amsterdam
Oppervlakte bestaand
120
Oppervlakte gewijzigd
120
Status
In aanbouw
Project Details

Dit appartement uit 1930 in de geliefde Stadionbuurt krijg de transformatie die hij verdiend. Dit appartement is aangekocht met zeer achterstallig onderhoud. Wij hebben onze opdrachtgever, tevens de toekomstige bewoners volledig begeleid van het eerste schetsontwerp tot en met de totale bouwbegeleiding. Er zijn verschillende stappen gemaakt zoals bijvoorbeeld het volledig met de hand inmeten van het appartement en de apart toegankelijke berging op de vierde verdieping. Na het inmeten zijn de eerste schetsontwerpen inclusief maatwerk interieur gemaakt. Uiteindelijk zijn de schetsen uitgewerkt tot definitief ontwerp welke ook zijn ingediend voor de benodigde vergunningen bij de gemeente Amsterdam. Na ontvangst van de vergunningen voor bijvoorbeeld de constructieve wijzigingen hebben wij de laatste hand gelegd aan het technisch ontwerp en de werktekeningen definitief gemaakt voor de aannemer. Wij maken niet alleen bouwtekeningen en prachtige ontwerpen maar begeleiden ook het project graag verder na oplevering van ons tekenwerk. Daarnaast hebben wij onze opdrachtgevers geholpen met het spiegelen van offertes en het  onderhandelen met aannemers. De bouw zal begin september starten. Spoedig zullen wij foto's van de voortgang met jullie delen via onze website en social media.

Het ontwerp is erg modern maar klassieke elementen uit de jaren 30 blijven allen behouden of worden terug gebracht. De ensuite kast wordt bijvoorbeeld volledig gerestaureerd en de prachtige originele schuifdeuren met glas in lood blijven behouden. In het nieuwe plafond zullen authentieke plinten en ornamenten worden terug gebracht op de originele posities. De kozijnen en het glas zijn door achterstallig onderhoud niet meer te gebruiken en zullen met een gelijke uitstraling worden vervangen voor een variant met hoge isolatiewaarden. Als kers op de taart wordt de berging op de vierde verdieping van 25m2 omgetoverd tot volwaardige studio met eigen keuken, badkamer.

No items found.
Bent u geïnspireerd?

Neem dan contact op via ons formulier of boek direct uw gratis en vrijblijvende inloopspreekuur